Tvornica obuće “Bema” donirala je 102 para radne obuće, vrijednosti oko 8.000 KM, za potrebe radnika Hitne pomoći banjalučkog Doma zdravlja. Ovim gestom tvornica obuće BEMA je ponovo pokazala da posluje kao  društveno odgovorna kompanija koja brine o potrebama lokalne zajednice i zaposlenima u JZU „Dom zdravlja“ u Banjoj Luci.

Donaciju je danas uručio tehnički direktor Tvornice obuće “Bema” Marinko Umićević.

Direktorica JZU „Dom zdravlja“ u Banjoj Luci Nevena Todorović rekla je da je u 2020. godini JZU „Dom zdravlja“ započeo proces nabavke uniformi i obuće za zaposlene, kako iz ličnih sredstava, tako i pomoću donacija društveno odgovornih kompanija.

„Kompanija Bema, na čelu sa G-dinom Marinkom Umićevićem je poznata kao društveno odgovorna kompanija, te se može svrstati među veće donatore u našem Gradu, ali i šire. G-din Umićević je kao veliki humanista prepoznao potrebe naše Službe hitne medicinske pomoći za novom obućom, te nam je svojim humanim gestom i pomogao u nabavci iste“ – naglasila je ona.

Direktorica naše Ustanove Nevena Todorović izrazila je zadovoljstvo što je prepoznat težak terenski rad medicinskih radnika Hitne pomoći, te spremnost da im se taj rad olakša.

Direktorica Todorović se zahvalila G-dinu Marinku Umićeviću i tvornici obuće BEMA, kao društveno odgovornoj kompaniji na ovoj izuzetno vrijednoj donaciji koja će omogućiti lakše izvršavanje svakodnevnih zahtjevnih poslova naših radnika u Službi hitne medicinske pomoći.

Umićević je istakao da društvo treba što više da pomaže zdravstvenim ustanovama, kako bi one što bolje i adekvatno pomagale građanima.

“Moramo više da pomažemo jer nigdje u svijetu zdravstvene ustanove ne mogu da rade bez donacija i pomoći društva, a zaposleni u Službi hitne medicinske pomoći imaju struku i znanje, a sa direktoricom Todorović, kao pravim čovjekom na pravom mjestu će uvijek davati prave rezultate” – naglasio je Umićević.

“Ove cipele su izrađene od kvalitetnih materijala, vodo-nepropusne, te sa antibakterijskim i antiklizajućim uloškom, kako bi se medicinarima omogućio nesmetan rad u svim uslovima”, rekao je Umićević.

On je izrazio zadovoljstvo jer je bio u prilici da pomogne službi hitne medicinske pomoći, čiji su ljekari njemu pomogli i “dva puta vratili u život”.