JZU “Dom zdravlja” u Banjoj Luci je od Crvenog krsta Republike Srpske na korištenje dobio jedan dezinfekcioni tunel koji je postavljen na ulazu u Službu hitne medicinske pomoći.

Tunel je atestiran, sa upotrebnom dozvolom i bezbjedan je za naše osoblje, kao i za pacijente. Radi na principu senzora i sa spremnikom od 60 litara. Sredstvo koje se koristi za dezinfekciju ubija do 99,99% bakterija i virusa u trajanju do 24 časa. Formira dugotrajan antibakterijski sloj koji se veže za kožu i štiti protiv velikog broja patogena.

Od početku epidemije izazvane novim korona virusom, naša obaveza je bila da u kratkom vremenskom periodu spriječimo širenje virusa kod većeg broja građana, da zaštitimo starija lica i rizične kategorije pacijenata i da onemogućimo širenje virusa među zdravstvenim radnicima, što smo u velikoj mjeri i uspjeli da ostvarimo. Pored zaštitne opreme koja je do sada bila obezbijeđena našim medicinskim radnicima, jedan ovakav dezinfekcioni tunel će biti od velikog značaja u našoj daljoj borbi protiv Covid-19.

Ova aktivnost organizovana je u okviru Nedjelje Crvenog krsta (8-15. maj 2020. godine)

JZU Dom Zdravlja Banja Luka