Danas je za potrebe JZU „Dom zdravlja“ Banjaluka u borbi protiv epidemije korona virusa, ZU Moja apoteka donirala zaštitnu opremu, lijekove i medicinska sredstva u vrijednosti od oko 16 000 KM.

Tom prilikom direktorica ZU Moja apoteka Nataša Stanojević je izjavila da je samom činjenicom  da je epidemija izazvana korona virusom globalno narušila društvo u svim segmentima, a pogotovo u segmentima zdravstva, ova zdravstvena ustanova odlučila da putem donacija ukupne vrijednosti od 100 000 KM pomogne domovima zdravlja u preko 20 opština na teritoriji Republike Srpske gdje se, između ostalog, nalaze i maloprodajni objekti ZU Moja Apoteka.

Naglasila je da donacija obuhvata petoslojne zaštitne maske, tlakomjere, ampulirane lijekove i infuzije, kao i druga medicinska sredstva neophodna za rad Domova zdravlja.

„To je jedan zajednički projekat sa Domovima zdravlja gdje zaista želimo da pružimo podršku zaposlenima koji su zajedno sa apotekarima ovu situaciju iznijeli na jedan zaista kvalitetan način“, kazala je Stanojević.

Direktorica JZU „Dom zdravlja“ u Banjoj Luci rekla je da je Dom zdravlja u proteklom periodu dobio veći broj donacija od strane pravnih subjekata i fizičkih lica, te im se i ovim putem još jednom zahvalila.

„Donacija zaštitne opreme, medicinskih sredstava i lijekova u vrijeme kada se borimo sa epidemijom korona virusa je od velikog značaja za našu Ustanovu kako bi na adekvatan način zaštitili zdravlje naših sugrađana i našeg medicinskog osoblja, te spriječili dalje širenje virusa“, naglasila je Todorović.

Ona je dodala da svaki vid ovakve pomoći smatramo kao nagradu za predan rad, hrabrost i požrtvovanost naših radnika u trenutnoj epidemiološkoj situaciji, te da se još jednom zahvaljujemo menadžmentu ZU Moja apoteka na ovakvom gestu.

JZU Dom Zdravlja Banja Luka